Wanneer heb je beveiliging nodig voor een evenement?

evenementenbeveiliging

Soms is het een goed idee om beveiliging in te zetten voor een evenement. Bij een openbaar evenement is dat nog eerder raadzaam dan in bij privé-gelegenheden. De exacte regels hiervoor in Nederland verschillen per gemeente.

Voor privé-evenementen

De gemeente heeft in de praktijk niet zo heel veel te maken met privé-evenementen. Als voorbeeld: in de gemeente Amsterdam een melding maken van een privé-evenement dat zich buiten afspeelt met minder dan 100 bezoekers op het drukste moment. Echter, als je je verjaardag viert in een park, zul je hier niet zomaar gedoe mee krijgen.

Wat betreft de bewaking, zul je dat bij zo’n evenement zelf in moeten schatten. Als je een huis- of tuinfeest geeft voor je eigen vrienden, zal een beveiliger niet nodig zijn. Als er eenmaal vreemde mensen komen, wordt de situatie iets onzekerder, maar kun je wellicht zelf met andere aanwezigen nog handhaven bij rare situaties.

Voor publieke evenementen

Voor een evenement met boven de 2000 bezoekers, moet er in gemeente Amsterdam een een vergunning worden aangevraagd en een veiligheidsplan worden opgesteld. Evenementenbeveiliging is een onderdeel van dit plan. Nogmaals, dit scheelt per gemeente. Het is daarom raadzaam om op tijd na te gaan wat je qua veiligheid en vergunningen allemaal moet regelen. Bij evenementen met minder dan 2000 bezoekers, die als “aandachtsevenement” worden gezien, zal er ook

De hoofdorganisator van een evenement draagt vaak grote verantwoordelijkheid over de gebeurtenis. Hij of zij is zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een goed veiligheidsplan en het correct naleven ervan. Hierbij kan de organisator uiteraard een adviseur voor inschakelen.

Als er bekend is wat de exacte eisen precies zijn van de gemeente, zul je moeten bepalen hoeveel beveiligers er nodig zijn. Dit wordt vaak berekend aan de hand van verhoudingen met het aantal bezoekers. Naarmate de veiligheid op een evenement als risicovoller wordt beschouwd, zullen er meer beveiligers per bezoeker moeten zijn. Voor de precieze informatie raadpleeg je de website van je gemeente weer of neem je contact op met de gemeente.

Heb je dan eindelijk een beeld van het aantal beveiligers dat je nodig hebt? Boek je evenementenbeveiligers dan bij PPS Security Group. Dit bedrijf heeft zeer professionele en ervaren beveiligers in dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *