Tips om je dagje Amsterdam eens anders aan te pakken

amsterdam-varen-boot-dagje-uitjes

Een dagje of een paar dagen Amsterdam, veel Nederlanders doen dit op z’n tijd. Er is ook ontzettend veel te doen in Neerlands meest bruisende stad. (Dat kun je toch wel zeggen?) Deze stad trekt daardoor ook wel hordes toeristen aan. En het is best voor te stellen dat je geen zin hebt om de hele dag mensen tegen hun poten aan te trappen, omdat het te druk is. Daarom staan hier tips om de populaire activiteiten, shoppen, eten en een rondvaart, iets anders aan te pakken dan voor de hand ligt.

1. Shoppen

Amsterdam is groter dan alleen het centrum. De Kalverstraat kennen we allemaal wel, maar er zijn zoveel meer leuke winkelgebieden dan het gebied rondom de Dam. In het centrum heb je tevens het gebied tussen de Nieuwmarkt en het Waterlooplein. Hier zijn vooral veel vintagewinkels te vinden, die zeker de moeite waard zijn. In deze tweedehands winkels kun je bijzondere items vinden en je draagt ook nog eens bij aan een kringloopsysteem, wat beter voor het milieu is dan nieuwe kleding kopen.

Ook in de gezellige buurt de Pijp kun je winkelen. Het is hier ook een stuk rustiger dan in het centrum, maar sommige toeristen hebben de buurt ook al ontdekt. Hier zijn vooral boetiekjes en tweedehands winkels te vinden, maar ook de HEMA is hier gevestigd. Verder zou je de Utrechtsestraat, de Czaar Peterbuurt, de Negen Straatjes en een aantal markten kunnen bezoeken.

2. Eten

Amsterdam heeft restaurants met invloeden uit veel verschillende hoeken van de wereld. Wat echt een bijzondere hotspot is, is de Vegan Junkfood Bar. Je zou bij het woord “vegan” misschien niet zomaar aan junkfood denken; mensen denken eerder aan sla, maar hier kun je toch wel het lekkerste junkfood eten dat je ooit hebt gehad. De gerechten (burgers, hotdogs, etc) zijn bereid zonder dierlijke ingrediënten, maar dat is er niet aan af te proeven. Ook de inrichting is erg bijzonder.

3. Varen

De meeste mensen hebben wel eens een rondvaart gedaan. Ten eerste valt hierover te zeggen dat dit in het licht heel anders is dan in het donker. Als je een romantisch uitstapje wilt, is een diner op een rondvaartboot echt een aanrader. Vooral in het donker is het erg sfeervol. Bij sommige aanbieders kun je daarbij onbeperkt drinken.

Een andere manier om Amsterdam anders te bekijken vanaf de grachten is door zelf te gaan varen. Zelf een boot huren in Amsterdam en er zelf op varen geeft je de vrijheid om je route te bepalen. Bovendien kun je zelf je eten en drinken meenemen, nog een vreiheid. Voor de exacte voorwaarden en mogelijkheden met zo’n boot, kijk je op de site van een bootverhuur in Amsterdam.

Veel plezier in de Nederlandse hoofdstad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *