Hoe kies je het juiste evenementenbureau?

Wil je een evenement gaan organiseren? Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken. Daarom schakelen steeds meer bedrijven een evenementenbureau in.

Events vormen een essentieel onderdeel van de communicatie- en marketingmix. Een event is hét moment om brand activation in te zetten. In dit artikel leggen we je uit hoe je de keuze voor een evenementenbureau iets makkelijker kunt maken.

Ga je het zelf doen of besteed je het (deels) uit?

Weet je al of je het evenement zelf wil organiseren of dat je het (voor een deel) uit wil besteden? Daar kom je achter door eerst te bepalen wat voor event je wilt organiseren. Inventariseer samen met een aantal collega’s de behoeften die er vanuit jullie bedrijf zijn. Ieder evenementenbureau heeft zijn of haar eigen specialismen. Welke organisaties passen het beste bij jouw bedrijf en het (doel van het) evenement dat je wilt organiseren?

Wil je voor een evenementenbureau gaan dat het complete traject bedenkt, uitrolt en uitvoert? Of neem je genoegen met een klant-en-klaar evenement?

Vergelijken maar!

Heb je je eerste selectie gemaakt? Dan is het tijd om de evenementenbureaus met elkaar te vergelijken. Ga op zoek naar reviews op bijvoorbeeld Google en Facebook. Bekijk het portfolio. En nog een tip: kijk of het bureau is aangesloten bij branchevereniging IDEA! En ook niet geheel onbelangrijk: heeft het bureau ervaring met het type event wat jij wil organiseren?


Tijdens een gesprek of brainstorm ontdek je meer

Tijdens een gesprek kom je er pas achter of er een klik is. Of ze enthousiast zijn en of ze weten waar ze het over hebben. Kies je ervoor om een bedrijf te laten pitchen? Zorg dan voor een heldere event briefing. De meeste grote bedrijven kiezen ervoor om 2 a 3 bureaus te laten pitchen. Beoordeel van tevoren op welke punten je het bureau gaat beoordelen.

Heb je het eventbureau gevonden waarmee jij jouw event marketing naar een hoger niveau gaat tillen? Dan is het tijd om een keuze te maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *