Geniet van deze top evenementen in Amsterdam

Amsterdam is een wereldstad en daar valt altijd iets te beleven. Niet alleen in hartje Amsterdam, maar even goed in alle buitenwijken van de hoofdstad bruist het van de de meest uiteenlopende evenementen. Van braderies tot theaterfestivals, van muziek tot concerten. Er gaat geen dag voorbij of er is wel iets te beleven dat bij je past.

Boeiend in alle seizoenen

Amsterdam is een vakantiebestemming voor alle seizoenen. In de wintermaanden zijn er vele boeiende tentoonstellingen geprogrammeerd of is het volop genieten in een van de vele theaters. Vanaf het prille voorjaar is het lekker genieten van de deugddoende buitenlucht tijdens een van de vele (thema)markten of festivals. En dan hadden we het niet eens over de vele (begeleide) stadswandelingen, boeiende excursies en fietstochten langs uitstekende bewegwijzerde en goed onderhouden fietsroutes.

Culinaire en culturele festivals

Amsterdam vormt ook jaarlijks het decor van ontelbare food festivals en hoogstaande culturele gebeurtenissen en internationaal bekende dancefestivals. Internationale gerenommeerde festivals als IDFA, het Amsterdam Light Festival en Amsterdam Pride trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Nederlandse hoofdstad. Op de vele food festivals is het culinair genieten van vele lekkerste hapjes en drankjes, vaak afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Voor cultuurfans zijn er de vele film- , dans- , muziek- , theater- en culturele festivals. Op die manier is er altijd wel een gebeuren dat aan je smaak voldoet. Geniet er van innovatieve hapjes, van exclusieve proeverijen of gewoon van een lekkere snelle hap om je vingers bij af te likken. Gezelligheid en een volle maag gegarandeerd.

Laat je culinair verwennen tijdens de vele foodfestivals

In de beste restaurants van Amsterdam is het altijd aangenaam vertoeven. Maar ook de culinaire festivals in de stad prikkelen de smaakpapillen van foodies en van hen die zich culinair willen laten verwennen. Geniet bijvoorbeeld met volle teugen van oesters slurpen op Oester Zondag. Ontdek aanstormend talent en verwen je smaakpupillen met vele gerechten van gevestigde chefs op Taste of Amsterdam. En Amsterdam denkt zelfs aan de chocoholics tijdens de vele chocoladefestivals.

Muzikale hoofdstad van Nederland

Amsterdam is zonder twijfel ook de muzikale hoofdstad van Nederland. Muziekliefhebbers vermaken zich opperbest op de vele binnen- en buitenfestivals. Zoveel muziekstijlen, zoveel Amsterdamse muziekfestivals. Fans van alle muziekgenres komen er zeker aan hun trekken. Grote en kleine artiesten treden op in de concertzalen en op de muziekfestivals in het hart van de hoofdstad. Of je nu graag naar een klassiek strijkkwartetje luistert of liever los gaat op de pompende beats van een dj, in Amsterdam is er zeker een festival die aan je muzikale smaak voldoet. Zing mee met het levenslied tijdens het Jordaanfestival. Geniet van het Grachtenfestival tijdens een sfeervolle boottocht of feest het nachtje door tijdens het Amsterdam Dance Event. Of eet en dans tijdens het gezellige Amsterdam Roots Festival. Tijdens het openluchtfestival The Brave maak je dan weer uitgebreid kennis met een verrassende mix van singer-songwriters, indie en folk verwachten.

Beleef de stad tijdens de 24 uur van Amsterdam

Tijdens dit 24 uur durend evenement verken je de stad vanuit alle bekende en minder bekende hoeken van Amsterdam. Tijdens meerdere edities staat steeds een ander stadsdeel centraal. Theaters, musea, kerken, winkels, bars, hotels en clubs openen hun deuren en organiseren vele verrassende activiteiten. Of je nu een rasechte Amsterdammer bent of voor het eerst een bezoek aan de stad brengt: deze 24 uur van Amsterdam is een schitterende kans om alles wat de Amsterdamse buurten te bieden hebben uitgebreid te verkennen.

Nationale Feestdag

Nederland viert zijn nationale feestdag tijdens het weekend van 5 mei. Op verschillende plekken in Amsterdam en heel Nederland kun je dan met diverse evenementen de herwonnen vrijheid meevieren. Een van de vele hoogtepunten zijn de bevrijdingsfestivals die in het hele land plaatsvinden. Die festivals presenteren uitgebreide muziekprogramma’s en grote acts in het teken van de vrijheid. Grote evenementen op Bevrijdingsdag zijn Het Vrije Westen in het Westerpark, Het Amsterdams Verbond in de Tuinen van West en het Kinder Bevrijdingsfestival in het Vondelpark. Meer kleinschalige herdenkingsbijeenkomsten vinden plaats in privé woonkamers, op zolders en in cafés. Iedereen is dan welkom om deel te nemen aan de bijeenkomsten tijdens Open Joodse Huizen. Bevrijdingsdag wordt afgesloten met een van de grootste evenementen van de dag, het Concert op een enorm drijvend podium op de Amstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *