De beste restaurants om te bezoeken na een avondje theater in Amsterdam

Als hoofdstad van Nederland is Amsterdam een echte theaterstad. Na een gezellig avondje theather, toneel, concert, opera, musical of andere evenementen kun je je niets beter wensen dan een lekker etentje in een van de vele restaurants in de onmiddellijke omgeving van het theater of van de stadsschouwburg. In Amsterdam kies je tussen vlees- en visrestaurants, sushibars, een late dinner of een van de vele restaurants uit de wereldkeuken.

Amsterdam is de theaterstad van Nederland

Het Amsterdams stadscentrum telt vele theaters, gezellige kleine theaters en concertzalen. Naast de Stadsschouwburg zijn dat vooral:

 • Stadsschouwburg: dé cultuurtempel van Amsterdam.
 • Koninklijk Theater Carré
 • DeLaMar Theater:is hét theater in hartje Amsterdam
 • Bellevue: je vindt dit theater met drie zalen aan het Leidseplein. Het werkt nauw samen met enkele theatergezelschappen en theatermakers zoals mugmetdegoudentand, Toneelschuur Producties, Golden Palace, De Toneelmakerij, De Hollanders, Orkater en Jakop Ahlbom.
 • Theater de Meervaart
 • De Kleine Komedie
 • RAI Theater
 • Concertgebouw
 • Nationale Opera en Ballet
 • Frascati
 • Compagnietheater
 • De Balie
 • Het Plein Theater: presenteert zowel jeugdvoorstellingen als evenementen voor volwassenen publiek.

Al deze theaters en stadsschouwburgen organiseren met de regelmaat van een klok allerlei culturele opvoeringen gaande van theater en toneel tot allerlei concerten, opera’s, musicals en andere evenementen. Ze beschikken vaak over een eigen restaurant of doen een beroep op catering om hun het hun publiek zoveel mogelijk naar de zin te maken.

De Stadsschouwburg

De cultuurtempel van Amsterdam. Is in handen van Theater.nl uit Nijmegen. Het betreft een “business to customer” bedrijf dat zich richt op de “Wereld van het Theater”. Theater.nl is een portal waar theaterminnend Nederland het volledige culturele aanbod van alle Nederlandse theaters kunt vinden. Je zoektocht naar de gewenste theatervoorstelling, het reserveren en kopen van een toegangsticket heb je met enkele muisklikken zo voor elkaar. Theater.nl en schouwburg Amsterdam bieden hun bezoekers vele extra mogelijkheden zoals een restaurantbezoek en een verblijf in een comforthotel kortbij de schouwburg. Heb je zin in iets anders? Ook dat is geen probleem want vlak bij de stadsschouwburg heb je een uitgebreide keuze aan verblijfsinfrastructuur, restaurants, sushibars, wijnhuizen en eenvoudige eethuizen

Pleintheater

Het Plein Theater presenteert zowel jeugdvoorstellingen als evenementen voor volwassenen. Ze werken daarvoor vaak samen met andere theatergezelschappen. Het Pleintheater is in de eerste plaats de thuisbasis van Toneelgroep Amsterdam. Bij een theaterbezoek hoort zeker een ommetje langs het sfeervolle Eetlokaal. Daar geniet je van een heerlijk dampende koffie of thee of van een uitgebreide lunch of diner. Het Eetlokaal werkt nauw samen met het duo Andy Verdonk en Kelly Haarloo, twee ondernemende koks die weten wat ze willen, zeker op culinair vlak. Ben je een rolstoel- of rollatorgebruiker of ben je minder goed te been? Naast een makkelijk toegankelijke lift staan medewerkers klaar om te helpen. Het Eetlokaal bevindt zich in het souterrain van het theater en tijdens de zomermaanden kun je er terecht op een schitterend zonneterras. Het Eetlokaal is dé ontmoetingsplek van theaterbezoekers en een plek in de buurt waar culinaire en culturele ambachten samenkomen. Er worden zelfs wisselende tentoonstellingen georganiseerd van Amsterdamse kunstenaars en in de foyer worden regelmatig concerten gepresenteerd. Overdag kun je geniet je hier van gratis wifi en heerlijke koffie en is het er heerlijk rustig werken of studeren. Zelfs een wildpluk wandeling in het nabijgelegen Oosterpark met een kookworkshop in het Eetlokaal als orgelpunt hoort tot de mogelijkheden. Net als een boottocht met catering vanaf de Mauritskade net achter het theater.

Het DeLaMar Theater

Het gezellige DeLaMar Theater is het theater in hartje Amsterdam. Van cabaret tot musical en van toneel tot muziek, DeLaMar presenteert het je allemaal. Het theater is ondergebracht in een historisch waardevol gebouw. Dit pand biedt alle mogelijkheden voor het organiseren van zowel kleine als grote evenementen. En in het sfeervolle Grand Café begint je theateravond op een smakelijke manier. Daar dineer je heerlijk à la carte met uitsluitend verse en lokale producten. Je geniet daarnaast van een brede selectie wijnen en (alcoholvrije) cocktails. Of je nu alleen tijd hebt voor een hoofdgerecht, of uitgebreid wil dineren: in het Grand Café kan het allemaal. Ook bij een matineevoorstelling geniet je van een lekkere lunch of van een kopje koffie met een lekker tussendoortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *