Ballonvaren Doetinchem: ontdek alle kanten van de Achterhoek

Een onontdekte parel uit Nederland. Dat is de Achterhoek, met mooie steden en dorpjes zoals bijvoorbeeld Doetinchem, Ruurlo en Winterswijk. Het landschap in deze streek staat bekend om boswachterijen, veengebieden en ander natuurschoon. Ben jij overtuigd van een ballonvaart over Doetinchem en de rest van de Achterhoek? Wij nodigen je uit voor dit grote avontuur! 

Wie bekend is in de Achterhoek spreekt misschien wel een klein woordje Achterhoeks. Wat in de volksmond ook wel plat wordt genoemd. Het is van oudsher een variant van het Nedersaksisch. Deze taal past bij het bijzondere karakter van deze streek die ligt in de provincie Gelderland. Het grenst pas de Overijsselse streken Salland en Twente. In het oosten en zuidoosten vind je de Duitse grens. Er is geen duidelijke historische grens. Maar het scheelt: een ballonvlucht over de Achterhoek laat zich niet tegenhouden door grenzen! 

Ballonvaart vanaf Doetinchem

Wat kunnen we allemaal zien tijdens een ballonvlucht vanaf Doetinchem? Gaanderen. Wijnbergen, Lochem, Zuthpen, Winterwijk en nog meer van de Oude IJsselstreek. Varen we dan van plaats naar plaats? Zeker niet! Er valt nog veel meer te ontdekken tijdens het varen in een luchtballon. In de Achterhoek zijn bijvoorbeeld ook heel veel kastelen, zoals Huis Bergh in ‘s-Heerenberg en het kasteel van Ruurlo. 

In Achterhoek zijn er nog heel veel tradities levend gehouden. Denk bijvoorbeeld aan dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag, carbidschieten, het paasvuur maar ook festival De Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Met een beetje geluk gaan we tijdens zo’n groot evenement de lucht in! Ook Huntenpop, Paaspop en het Bloemencorso zijn heel mooi evenementen om vanuit de lucht te bekijken! 

Plattelandtoerisme: fietsen, wandelen en ballonvaren

Hebben we het over de Achterhoek dan hebben we het over plattelandtoerisme. Dit gebied is namelijk erg in trek bij mensen die rust zoeken in de natuur of een actieve en sportieve vakantie willen. Er is namelijk heel veel te doen hier. Denk aan veel verschillende fietsroutes, zoals de 80-jarige-oorlogroute en de Arfgoodroute. Mooie routes om overheen te varen tijdens een ballonvlucht. En wie weet kunnen we nog even zwaaien naar wandelaars, kanovaarders en ruiters. 

Recreatieplassen zoals Slingeplas, de Stroombroek en de Hilgelo zijn mooie plekken om bij een ondergaande zon overheen te varen. De zon laag over het water, de stilte en de wind die ons meevoert. Genieten! 

Wil jij met een luchtballon van GreetZZ over de Achterhoek varen? Dan is de kans groot dat je opstapt in Doetinchem. Vanuit deze stad kunnen we heel verschillende hoeken van deze veelzijdige streek ontdekken. Een ballonvaart duurt bij ons gemiddeld een uur. Maar daarvoor en daarna kun je ons helpen met het op en afbreken van de luchtballon. Wat al een uitdaging op zich is! Ook sluiten we elke ballonvlucht af met een champagneceremonie. Want een ballonvlucht vanaf Doetinchem? Dat is een ervaring die je niet snel zult vergeten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *