5 dingen die iedereen in Leeuwarden gedaan zou moeten hebben

uiteten leeuwarden

Wil je binnenkort een keertje naar Leeuwarden, maar ben je nog niet helemaal zeker over hoe je dag eruit gaat zien? Geen probleem, wij helpen je een handje!

De Oldehove

Misschien wel één van de pareltjes van Leeuwarden is de Oldehove. Deze verzakte kerktoren is nooit afgemaakt. Hij is 39 meter hoog, terwijl hij als 120 meter hoog bedoeld was. Toch kan je hem nog beklimmen!

Het Fries Museum

Leeuwarden was natuurlijk de culturele hoofdstad van 2018. Daar mag een museum niet bij ontbreken. Dit recent gerenoveerde museum biedt je een hoop informatie over Friesland en meer. Daarnaast zijn er nog tentoonstellingen en workshops die je dag een stukje leuker en interessanter maken!

Het Princessehof

Nu we het toch over musea hadden, het Princessehof is een museum dat alles laat zien op het gebied van keramiek. Je kunt hier het mooiste keramiek van de wereld vinden!

Aquazoo

Hou je toch niet zo van de musea of oude gebouwen? Leeuwarden biedt ook genoeg entertainment! Zo kan je met het gezin naar Aquazoo. Dit is een dierentuin vol met waterrijk recreatiegebied. Natuurlijk zijn hier vele verschillende inwoners te bewonderen.

Uit eten

Is de dag voorbij? Dan heb je natuurlijk nog zin in een hapje eten. Maar dit moet in combinatie met alle andere activiteiten natuurlijk niet te duur worden. Uit eten in Leeuwarden is erg leuk en sfeervol, zolang je natuurlijk een leuk restaurant in Leeuwarden hebt gevonden! Leeuwarden biedt een breed scala aan verschillende soorten keukens zoals mexicaans, italiaans of zelfs een kattencafé! Voor iedereen is er wel iets leuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *